Behangen: meer dan wat lijm en papier op de muur.

Behangwerken

Behangen is een kunst. Wie er zonder ervaring aan begint, eindigt helaas vaak met onzuiverheden. Met de expertise van Yerga blijf je gespaard van naden, luchtbellen en gerommel op lastige plekken. Behoed jezelf dus voor frustraties en kies voor de ervaring van onze vakmensen.

Gepast behang in elke ruimte? Vraag advies!

Iedereen kent behangpapier, maar niet iedereen weet dat er talloze soorten zijn, zoals:

 • papierbehang

 • vliesbehang

 • fotobehang

 • textielbehang

 • 3D-behang met dieptezicht

Al deze types bestaan natuurlijk in verschillende kleuren en texturen. Geïnspireerd, maar ook overdonderd door de mogelijkheden? Als Yerga jouw behangwerken mag uitvoeren, geeft Jurgen je persoonlijke tips en suggesties. Een goed advies is immers nog meer waard dan duizend stalen.

Zo levert Yerga een piekfijn resultaat

Bij Yerga willen we dat jij op twee oren kan slapen. Daarom leggen Jurgen en zijn collega’s de lat hoog voor zichzelf. Ze letten goed op bij:

 • het uitmeten van de patronen op je behangpapier om deze mooi te laten aansluiten.

 • het correct verwerken en versnijden van je behangpapier om naden te vermijden.

 • het voorbehandelen van poreuze of ‘zuigende’ muren, om de lijm goed te laten werken.

 • het aanbrengen van een grondlaag om problemen met specifieke behangtypes te vermijden.

Voor een klassevol resultaat, werken we steeds met kwaliteitsbehang, bijvoorbeeld van het Belgische merk Arte. (link naar de website van Arte)

Wat met oude, oneffen muren?

Vliesbehang is minder flexibel dan verf, maar dat kan ook een voordeel zijn! Met het juiste vliesbehang werk je oneffenheden snel en proper weg. Glasvezelbehang en vliesbehang zijn erg geschikt voor het verbergen van krimpscheurtjes en zijn bovendien bijzonder duurzaam. Effen vliesbehang of renovatievlies is dan weer gemakkelijk te overschilderen en laat je muur stralen alsof hij net is bepleisterd. Yerga helpt je graag het juiste materiaal te kiezen en te plaatsen.

Ons recept voor succesvolle behangwerken

Heb je behangwerken gepland en wil je zeker zijn dat ze snel en zuiver worden uitgevoerd? We vatten je persoonlijke traject bij Yerga, van vraag of idee tot je droominterieur, even samen:

 1. Jurgen Van Doorne komt bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.
 2. Pas als je helemaal overtuigd bent, gaan we over tot de minutieuze opmetingen en de opstelling van een offerte op maat.
 3. Vervolgens zoeken we samen het ideale behangpapier uit en leggen we de timing van de werken vast. Op vakantie gaan en terugkomen in een nieuw interieur? Het kan allemaal!
 4. Enkele maanden later geniet je van jouw nieuwe droominterieur.