Welke gordijnen zijn aan te raden bij allergie?

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 14:45

Heb je last van een stofallergie? Dan zijn gordijnen geen evidente keuze. Toch hoeft een allergie niet te betekenen dat je alle gordijnen moet weggooien. In dit artikel delen we graag enkele tips voor allergielijders. We vertellen je welke types je beter mijdt, en welke wél een goed idee zijn.

Allergie? Deze gordijnen zijn absoluut te mijden

Kamp je met een stofallergie? Vermijd dan zeker dikke stoffen. En ook vocht is uit den boze. Huisstofmijt, bijvoorbeeld, is er dol op. In het algemeen ga je maar beter voorbij aan alle gordijnen die gemaakt zijn van natuurlijk textiel. Toegegeven, de keuze wordt dan vrij beperkt, maar vrees niet: ook mensen met een stofallergie kunnen hun woning opvrolijken met mooie gordijnen.

Deze gordijnen zijn wél een goed idee

Geen natuurlijke stoffen dus, wél synthetische. Die houden sowieso minder vocht vast. Wil je helemaal op veilig spelen? Ga dan voor heel dunne stofjes die je kunt wassen (let wel: doe dit niet té vaak). Polyester, bijvoorbeeld, is een veilige keuze.

Naast de klassieke gordijnen bestaan er ook heel wat moderne varianten. Vind je geen geschikte gordijnen, neem dan je toevlucht tot rolgordijnen, jaloezieën of lamellen. Ze zijn proper, stofvrij en geven je woning extra uitstraling.

Contacteer een gordijnspecialist

Ben je op zoek naar gordijnen en lijd je aan een stofallergie? Wij zijn gespecialiseerd in gordijnen en geven je graag advies op maat van jouw woonbehoefte. Dankzij onze nauwe samenwerking met een groothandel mag je rekenen op een vrijwel eindeloze keuze.

Neem vandaag nog contact met ons op.