Welke gordijnen passen het best in de badkamer?

Gepubliceerd: donderdag 30 augustus 2018 15:34

De badkamer is de plek bij uitstek om tot rust te komen. Uiteraard hoort daar de nodige privacy bij. En dus zijn gordijnen onmisbaar. Maar niet elk gordijntype is geschikt voor de badkamer. In dit artikel kom je te weten welke stoffen en materialen je het best kiest, en welke je beter links laat liggen.

Zit jij graag uren in bad? Of hou je meer van een snelle douche? Welk type je ook bent, we houden allemaal van privacy in onze badkamer. Daarom zijn gordijnen een absolute must. Bovendien creëren ze ook een bepaalde sfeer, die bijdraagt tot de gezelligheid en knusheid van de ruimte.

Natuurlijke stoffen zijn niet geschikt in de badkamer

Let wel, een badkamer is een vochtige ruimte. Dat wil zeggen dat vochtgevoelige stoffen uitgesloten zijn. De meeste natuurlijke stoffen, zoals zijde, wol of katoen, bijvoorbeeld, zijn niet geschikt in de badkamer. Ze nemen eenvoudigweg te veel vocht uit hun omgeving op, wat op termijn kan leiden tot een ongezonde leefomgeving en schade kan berokkenen aan de gordijnen.

Synthetische gordijnen zijn de beste keuze

Wél uiterst geschikt voor de badkamer zijn horizontale en verticale lamellen en rolgordijnen. Sowieso komen alle gordijnen gemaakt van kunststof en vele synthetische materialen in aanmerking. Ze nemen weinig vocht op en kunnen bovendien ook relatief eenvoudig gereinigd worden. Of een stof geschikt is voor vochtige ruimtes staat aangegeven op het label.

Kijk bij je aankoop steeds naar of vraag raad aan de verkoper.

Verlies uiteraard ook het functionele doel van je gordijnen niet uit het oog. Gordijnen dienen in de badkamer in de eerste plaats om je privacy te beschermen. In zo’n geval zijn lamellen ook een uitstekende keuze.

Jurgen Van Doorne: dé gordijnspecialist

Ben je op zoek naar een gordijnspecialist? Schakel Jurgen Van Doorne in voor het opmeten en plaatsen van gordijnen op maat. Dankzij de nauwe samenwerking met een groothandel mag je rekenen op een vrijwel eindeloze keuze.

Meer informatie? Neem snel contact met ons op.