Welk type laminaat is geschikt voor vloerverwarming?

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 15:23

Vloerverwarming is een uitstekende en energiezuinige manier om je woning te verwarmen. De vloerverwarming kan in de meeste gevallen perfect onder laminaat geplaatst worden. Al zijn er ook uitzonderingen. In dit artikel kom je alles te weten over de combinatie vloerverwarming-laminaat.

Laminaat kan meestal probleemloos gelegd worden bovenop vloerverwarming van lage temperatuur. Hogetemperatuurvloerverwarming is wél problematisch omdat de buizen van dit systeem té warm worden en de laminaat zouden beschadigen. Je doet er in elk geval goed aan om je uitgebreid te informeren bij de fabrikant van de laminaat én de installateur van de vloerverwarming.

Aangepaste ondervloer nodig in combinatie met vloerverwarming?

Het zogenaamde fluisterlaminaat (vinyltegels) kan ook in combinatie met vloerverwarming, al is in de meeste gevallen een aangepaste ondervloer wel noodzakelijk. Ook hier volg je het best de instructies van de fabrikant. Een ondervloer voor vloerverwarming is overigens ook een vereiste als de vinyltegels in een kamer worden geplaatst met grote raampartijen (op het zuiden). De vloer zou anders té fel inkrimpen en uitzetten als gevolg van de temperatuurschommelingen.

Zorg dat de laminaat correct is geplaatst

Voor elke laminaat geldt uiteraard dat hij correct geplaatst moet zijn. Sommige fabrikanten raden bijvoorbeeld aan om de vloerverwarming tijdens de plaatsing uit te schakelen en nadien de temperatuur langzaam op te drijven. De vloer kan zich dan aanpassen aan de veranderende temperatuur. Volg in elk geval de instructies op de verpakking.

Laat je laminaat plaatsen door een ervaren team

Ben je op zoek naar een vakman die jouw laminaatvloer volgens de regels van de kunst plaatst, ook in combinatie met vloerverwarming? Jurgen Van Doorne en zijn team zijn de aangewezen partij. Daarvoor werken we samen met een van de grootste producenten van laminaatvloeren, namelijk Quick Step. We bezoeken samen de toonzaal van de groothandel, waar je de verschillende mogelijkheden op groter formaat kunt bekijken. Vervolgens krijg je een selectie van kleinere stalen mee naar huis om deze in de ruimte te beoordelen.

Contacteer ons vandaag nog