Wat moet je eerst schilderen: muren of plinten?

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 10:45

Heb je al ooit eens een muur met plint geschilderd? Dan vroeg je je het misschien ook wel af: wat schilder ik eerst? In dit artikel geven we een antwoord op die vraag. Daarnaast gaan we dieper in op het aanbrengen van grond- en afwerkingslagen.

Voor het schilderen van muren met plinten gelden geen strikte regels. Er zijn wel enkele richtlijnen die het werk aanzienlijk vergemakkelijken. Die delen we hier graag met jou.

Begin met de plinten

Moet je een muur met plinten schilderen? Begin dan bij de plinten. Een net geverfde muur afplakken is nooit zonder risico. Het is verstandiger af te plakken op de plinten. Met deze tip werk je dus een stuk gemakkelijker. Maar je kunt ook de beide combineren. Bijvoorbeeld: eerst een grondlaag op de plinten zetten, vervolgens een grondlaag op de muren. Voor de grondlaag maakt het namelijk niet zo veel uit als de aflijning nog niet 100% strak is. Als laatste breng je dan de afwerkingslagen aan. Werk ook nu eerst de plint af. Breng je afplaktape aan een dag nadat je geschilderd hebt.

Plinten en muren schilderen? Doe een beroep op Jurgen Van Doorne

Heb je nog vragen? Of wil je een muur met plint schilderen? Wij zijn gespecialiseerd in schilderwerken. Naast het schilderen van muren en plafonds kun je bij ons ook terecht voor het lakken van deuren, ramen, maatkasten en plinten.

Mag het iets meer zijn? Wij beheersen verschillende decoratieve verftechnieken, zoals kalken of Venetiaans stucwerk voor een meer exclusieve uitstraling.

Meer info? Neem contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij je langs.