Waarom kiezen voor een vakman om je muren te schilderen?

Gepubliceerd: woensdag 15 november 2017 09:43

Schilderen vereist vakmanschap. Het is een beroep dat de voorbije jaren steeds technischer is geworden. Een professionele schilder heeft de juiste materialen, de nodige kennis én ervaring om elke klus tot een goed einde te brengen. En dat zie je aan het eindresultaat. In dit artikel geven we nog enkele redenen waarom een vakman te verkiezen is boven doe-het-zelfwerk.

De voorbereiding maakt het verschil

Een professionele schilder maakt het verschil door elke klus grondig voor te bereiden. Reinigen, schuren en plamuren (niet toevallig taken die de meeste doe-het-zelvers niet graag doen) zijn noodzakelijk voor een mooi eindresultaat. Maar ook het afplakwerk moet zorgvuldig gebeuren. Een professional verwijdert steeds alle afdekplaatjes van stopcontacten, schakelaars tot zelfs het beslag aan ramen en deuren zodat hij proper en secuur kan werken.

De ondergrond inschatten

De ondergrond is bepalend voor de verfkeuze en de te volgen werkwijze. En daar wringt het schoentje voor leken. Zij kennen nog wel het verschil tussen een primer en een afwerklaag, maar vergeten dat daartussen nog heel veel nuance zit. Bovendien beschikt een doe-het-zelver vaak niet over de juiste gereedschappen, zoals degelijke plamuurmessen of een schuurmachine met stofzuiger.

Veilig werken

Om overal vlot bij te kunnen beschikt een professionele schilder over ladders en stellingen. Zo kan hij op een veilige manier ook de meest onbereikbare muren schilderen. Doe-het-zelvers die niet over dat materiaal beschikken, nemen vaak onverantwoorde veiligheidsrisico’s.

Conclusie: waar maakt een vakman het verschil?

Een vakman maakt het verschil op drie vlakken: materiaalkennis, ervaring en vaardigheid. Daardoor is het eindresultaat beter dan bij een doe-het-zelver. Bovendien zal het werk ook sneller klaar zijn. Drie goeie redenen dus om voor een professionele schilder te kiezen.

Op zoek naar een vakman? Contacteer ons.