Is vinyl geschikt voor vloerverwarming?

Gepubliceerd: vrijdag 28 december 2018 13:29

Vinyl is erg populair. Met recht en reden: het is onderhoudsarm, verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, én bovendien ziet het er jaren goed uit. Maar kun je vinyl ook combineren met vloerverwarming? Je leest het antwoord in dit artikel.  

De meeste vinyl is combineerbaar met vloerverwarming. We raden wel altijd aan om de voorschriften van de producten eerst te raadplegen, alvorens je aankoop te doen. Soms legt de fabrikant beperkingen op. Zo zijn er een aantal vinylvloeren verkrijgbaar die enkel in combinatie met lagetemperatuurinstallaties werken.  

De juiste ondervloer voor vinyl in combinatie met vloerverwarming 

Vinyltegels hebben soms een aangepaste ondervloer nodig voor vloerverwarming. Ook dit staat in de voorschriften van de fabrikant. Die ondervloer kan ook voorgeschreven worden als er veel ramen zijn om de opwarming door de zon op te vangen. Lees er dus in elk geval goed de documentatie van de producent op na. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.  

Vinylvloer kiezen? Win advies in bij Jurgen Van Doorne 

Wil je vinyl laten plaatsen bovenop je vloerverwarming? Werk dan samen met een vakman. Jurgen Van Doorne en zijn team zijn de geschikte partner. Zij egaliseren de ondergrond, korten eventueel de deuren in, leggen de juiste ondervloer en plaatsen de vinyl. Zowel op rol of in tegelvorm met een kliksysteem. Kies uit een ruim gamma aan kleuren en motieven en laat je inspireren door onze vakmensen.  

Een vinylvloer laten plaatsen in combinatie met vloerverwarming? Contacteer ons