Schilderen op vliesbehang: een goed idee?

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2018 06:18

Behang schilderen? Soms geeft het de ruimte echt een meerwaarde! Sommige soorten van vliesbehang kun je bijvoorbeeld perfect schilderen. Hoe je dat doet, en waar je op moet letten, lees je hier.

Zuiver vliesbehang schilderen

Heb je zuiver vliesbehang, dat wil zeggen: behang met vlies aan beide zijden, dan kun je probleemloos de verfborstel ter hand nemen. Controleer voor het schilderen wel steeds of er geen hoekjes of naden van het papier loszitten. Tracht ook oneffenheden weg te werken. Door eroverheen te schilderen, ga je al deze onvolmaaktheden nog meer accentueren. Te vermijden dus. Vlies dat niet goed vasthangt, kan zelfs blazen krijgen door te schilderen.

Vliesbehang met vinyl toplaag schilderen

Dat is geen goed idee. Vinyl is een kunststof. De weekmakers die erin verwerkt zijn, reageren op de verf. Het eindresultaat: vroegtijdige vervuiling. Niet doen dus.

Wil je toch graag een andere kleur behang? Verwijder het oude behang dan eerst en breng een nieuw behang aan. Het is iets meer werk, maar het resultaat is ook veel mooier.

Laat het werk aan een professionele behanger

Laat je het behangwerk liever over aan een professional? Dan kun je terecht bij Jurgen Van doorne en zijn team. Wij beheersen de vereiste snijtechnieken en bezitten alle nodige kennis voor een perfect eindresultaat. Naast vliesbehang bieden wij ook een ruime keuze aan:

  • papierbehang
  • textielbehang
  • 3D-behang met dieptezicht
  • fotobehang

Interesse? Neem vandaag nog contact op. Wij komen vrijblijvend bij je langs, meten alles op en bezorgen een offerte op maat.