Ontdek de mogelijkheden van stil laminaat

Gepubliceerd: dinsdag 12 september 2017 08:24

Stil laminaat – ook wel fluisterlaminaat genoemd – is volledig gemaakt uit vinyl (ook pvc of LVT-vloer genoemd). Daardoor wordt komaf gemaakt met de typische klikgeluiden die door velen als storend worden ervaren. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden van stil laminaat.

Wat is stil laminaat?

Klassieke laminaat biedt veel voordelen: het combineert de uitstraling van een echte houten vloer met het gebruiksgemak van een tegel. Heel wat mensen storen zich echter aan één ding: het klikgeluid dat laminaat maakt als je erover stapt. Zelfs wanneer je gebruikmaakt van een geluiddempende en isolerende onderlaag ontsnap je er vaak niet aan.

Gelukkig bestaat er fluisterlaminaat. Dat is een stille variant van het klassieke en wordt volledig vervaardigd uit pvc. Ze zijn verkrijgbaar met hout -of steenimitaties. Zeker bij de te verlijmen stroken is het hinderlijke klikgeluid zowat onbestaande bij gebrek aan holle ruimte onder het vinyl. Bij de clickvariant is die wel nog aanwezig maar omdat pvc het geluid minder goed geleid wordt ook hier het storende klikgeluid sterk gereduceerd in vergelijking met gewoon laminaat.

De toepassingsmogelijkheden van fluisterlaminaat

Stil laminaat is uitermate geschikt voor de bovenverdieping – vooral op de overloop en in de slaapkamer. Maar ook op de gelijkvloerse verdieping kan fluisterlaminaat heel wat ergernis wegnemen. Woon je in een appartement? Dan zorgt fluisterlaminaat ervoor dat je buren niet langer opschrikken telkens wanneer jij je verplaatst. Nog een voordeel is dat (de gelijmde versie) ook bruikbaar is in vochtige  ruimten zoals badkamer.

Bovendien is stil laminaat net zo eenvoudig te plaatsen als klassiek laminaat. Het kliksysteem zorgt ervoor dat je in een handomdraai de vloer in elkaar hebt gezet.

Op zoek naar een professionele plaatser van laminaat?

Wil je fluister- of klassiek laminaat laten plaatsen? Doe een beroep op de vakkundigheid van Jurgen Van Doorne. Wij komen bij je langs voor de opmetingen, laten je de keuze uit een ruime collectie en geven een prijsofferte op maat. Ook kamerbreed tapijt behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten? Contacteer ons.