Kan ik mijn laminaat behandelen om vlekken te voorkomen?

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 17:09

Een laminaatvloer krijgt heel wat te verduren. Gemorste dranken, ongelukjes van de kinderen … noem maar op. Gelukkig is laminaat heel onderhoudsvriendelijk. Met de juiste behandeling voorkom je ongewenste vlekken.

Snel handelen

Een eerste tip: wees snel. Geef vuil geen tijd om in te trekken. Verwijder dranken, etensresten en ander vuil zo snel mogelijk van de vloer. Het laminaat daarna schoonmaken met een vochtige doek is voldoende.

Gebruik de juiste producten

Je verkleint de kans op vlekken door de juiste schoonmaakproducten te gebruiken.
Schoonmaakproducten voor laminaat laten een beschermende antistatische laag achter. Hierdoor is de laminaatvloer minder vlekgevoelig.
Meestal geeft de fabrikant of verdeler suggesties omtrent de juiste onderhoudsproducten. Op deze manier ben je 100% zeker dat het schoonmaakmiddel geschikt is voor het type laminaat. Sommige fabrikanten nemen dit zelfs op in hun garantievoorwaarden.

Vermijd allesreiniger

Heel wat mensen gebruiken allesreiniger op laminaatvloeren. Dat is geen goed idee. Allesreiniger is te agressief. Het breekt de antistatische laag af.
Vloerreinigers met lijnzaadolie nooit op laminaat gebruiken. Omdat deze olie heel vettig is, laat deze en laagje achter op de laminaat waarin makkelijk vuil blijft kleven. Bovendien is dit nog amper recht te zetten.