Welke laminaat is geschikt voor de keuken?

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2019 09:53

Vet, water, etensresten, … Vloerbedekking in de keuken krijgt het doorgaans zwaar te verduren. Is een laminaat dan wel een goed idee? En wat is eventueel een alternatief? Je komt het te weten in dit artikel.  

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een klassieke laminaat is niet de ideale vloerbedekking in een keuken. Waarom niet? Water, etensresten en ander vuil tasten het oppervlak te hard aan, waardoor de laminaat er al na enkele jaren dof en afgeleefd uitziet. Ook al zeggen de meeste fabrikanten dat hun laminaat best slijtvast is en dus tegen een stootje kan, toch raden wij onze klanten steevast een andere oplossing aan. Laminaat en vocht gaan nooit goed samen. Punt.  

De voordelen van vinyl in de keuken 

Een goed alternatief in de keuken is vinyl. Deze kunststof vloerbedekking is waterbestendig, onderhoudsarm (regelmatig stofzuigen of dweilen volstaat om je vloer lange tijd mooi te houden) en beschikbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. Ook vinyl met een houtlook is mogelijk. Tegenwoordig is een vinylvloer zelfs niet meer van een laminaat of zelfs parket te onderscheiden. En je kunt er heerlijk met je blote voeten overlopen, winter of zomer! Vinyl is namelijk altijd lekker zacht en voelt warm aan. En het beste? Een vinylvloer is uitermate duurzaam, zelfs bij intensief gebruik, zoals in een keuken. 

Op zoek naar een specialist in vinylvloeren? 

Kortom, vinyl is het perfecte alternatief voor laminaat in de keuken. Wil je graag vinyl laten plaatsen? Ga dan in zee met een professional. Jurgen Van Doorne en zijn team zijn dé referentie. Op rol of in tegelvorm? Bij ons ben je zeker van een perfecte voorbereiding én plaatsing. Ook het inkorten van deuren of andere aanpassingen nemen wij op ons.  

Meer weten? Contacteer ons.