Hoe de juiste verf kiezen voor jouw schilderwerken?

Gepubliceerd: donderdag 11 januari 2018 10:14

Voor een schilder is zijn materiaal het allerbelangrijkste. Om een mooi eindresultaat te kunnen garanderen moet je natuurlijk ook de juiste verf kopen. Maar hoe doe je dat? Welke soorten zijn er op de markt? Waar kan je terecht voor de beste producten? En met welke factoren hou je het best rekening bij je keuze? In dit artikel zetten we alles op een rij.

Deze vragen moet je je stellen

Vooraleer je naar de winkel gaat, moet je voor jezelf een aantal zaken hebben uitgemaakt. Deze vragen moet je op voorhand beantwoord hebben:

  • Heb je verf nodig voor binnen of buiten?
  • Welke ondergrond ga je beschilderen?
  • Is de ondergrond al eens beschilderd of niet?
  • Is de verf nog intact of lost ze?

Het antwoord op deze vragen bepalen welke soort verf je nodig hebt en of je een of meerdere grondlagen zult moeten aanbrengen.

Een specifieke primer voor elke klus

Er zijn heel wat verfsoorten op de markt. Van heel goedkoop tot heel duur. Zo bestaan er specifieke primers voor steen, pleister, hout, kunststof of metaal. Universele producten, die je voor (bijna) elke type ondergrond kunt gebruiken, zijn ook populair, maar minder geschikt. Ze boeten namelijk in aan kwaliteit.

Informeer je bij een vakman

Koop je producten aan bij een vakman en vermijd doe-het-zelfzaken. De kwaliteit van witte producten en huismerken laat vaak te wensen over. Bovendien is de kennis van de medewerkers in doe-het-zelf-zaken en populaire verfwinkels meestal te beperkt of te algemeen. Informeer je dus altijd bij een vakman. Je bent zeker van een correct advies en met wat geluk krijg je er nog extra tips bovenop.

Heb je advies nodig of ben je op zoek naar een professionele schilder? Geef ons een seintje.