Deze gordijnen zijn geschikt voor kattenliefhebbers

Gepubliceerd: donderdag 27 september 2018 09:02

Katten zijn fantastische huisdieren, maar met hun scherpe klauwen zijn ze niet de beste vriend van jouw gordijnen. Geen enkele stof is bestand tegen de acrobatische toeren die katten graag uithalen. Moet elke kattenliefhebber dan gordijnloos door het leven? Toch niet! In dit artikel vertellen we wat je mogelijkheden zijn.

Katten en gordijnen zijn geen goeie combinatie. Een kat is een jager die graag klimt en daarvoor maar al te graag zijn scherpe nagels in jouw gordijnen plant. Dat klimmen is bovendien eigenlijk ook niet af te leren.

En er is nog meer slecht nieuws, want geen enkele stof is bestand tegen kattengeweld. Gelukkig zijn er wel een aantal gordijntypes die de meeste katten minder interessant vinden, zoals lamellen. Daar kunnen ze minder gemakkelijk hun klauwen in zetten en dus is de klimdrang ook minder groot. Een bruikbare tip: verkies sowieso gladde boven ruwe materialen als je wil dat je kat ervan afblijft.

Bescherm je gordijnen met kattenspray

Wil je toch graag een mooie overgordijn of een vouwgordijn in je living? Probeer dan eens een kattenspray. Die geur brengt hen vaak op andere gedachten. Kattensprays zijn verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Dit heb je nodig voor een kattenspray:

  • een propere sprayfles
  • 1 theelepel¬†kleurloos afwasmiddel
  • etherische citroenolie en eucalyptusolie
  • water

Vul de fles voor drie vierde met water en voeg er een theelepel afwasmiddel aan toe. Het is belangrijk dat het afwasmiddel doorzichtig is, anders krijg je verkleuringen op je gordijnen. Voeg 10 druppels eucalyptus- en citroenolie toe en klaar is kees! Breng het goedje vervolgens aan op elk meubelstuk en elke gordijn waar je kat niet langer haar klauwen in mag zetten (of tegen mag urineren).

Jurgen Van Doorne en zijn team: kattenvrienden én gordijnspecialisten

Zijn je gordijnen aan vernieuwing toe? Contacteer Jurgen Van Doorne en zijn team. Wij staan garant voor een perfecte opmeting en plaatsing.